Persoonlijke verzorging

Door ziekte, ouderdom, een lichamelijke of meervoudige handicap kunt u (tijdelijk) hulp thuis nodig hebben voor persoonlijke verzorging. Onze verzorging richt zich op het vergroten van uw zelfredzaamheid en op overnemen van uw dagelijkse persoonlijke verzorging waar u dit zelf niet meer kunt.

Bij persoonlijke en verzorging is er sprake van zorg aan de cliënt bij het wassen, aankleden, beweging en houding (waaronder in/uit bed gaan), eten en drinken, toiletgang, controle van lichaamsfuncties, hulp bij beperkingen op het vlak van zelfverzorging van haren, sieraden omdoen, zich opmaken, scheren, mond- en gebitsverzorging, hand- en voetverzorging, aanbrengen en uitdoen van prothesen, hoortoestel aan of uitzetten, bril poetsen en opzetten, medicijnen klaarzetten (met uitzonderingen van het vullen van de weekdozen) en toedienen.

Wij geven ook advies, instructie en voorlichting die in directe relatie staan met de persoonlijke verzorging, zoals hulp bij medicijngebruik of stimulering bij het deels zelf uitvoeren van activiteiten. Informele verzorgers van de cliënt kunnen ook advies krijgen als ze dat willen.

Persoonlijke verzorging

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, wilt u zich aanmelden, of heeft u hulp of assistentie nodig bij het aanvragen dan kunt u contact opnemen met de cliënten administratie op nummer
036 - 536 83 37 of via ca@splendidcare.nl.

Portal